Medanta, Designed with care Medanta, Designed with care
Ostoskori on tyhjä.

Pesu- ja huolto-ohjeet

Onnittelut työvaatevalinnastasi!  

Kaikissa tekstiileissämme on tuotekohtainen pesuohje, mutta tässä vielä muutamia vinkkejä työasusi käyttöiän pidentämiseksi. 

Ensimmäinen pesukerta pehmentää uuden tekstiilisi pintaa ja näin sen käyttömukavuus samalla paranee.  

Liian alhainen pesulämpötila tai värjätyn tekstiilin liottaminen on aina riskialtista. Oikea lämpötilavalinta poistaa tekstiilissä mahdollisesti vielä olevan irtovärin, joten pese vaatteesi tuotekohtaisen pesuohjeen mukaisesti  ja ensimmäisellä kerralla vähintäänkin 60°. 
Muistathan pestä vaaleat, tummat sekä voimakkaasti värjätyt tekstiilit erillään. Suosittelemme, että myös erittäin likainen pyykki pestään erillään ja ettei voimakkaasti nukkaavia tekstiilejä yhdistettäisi kudottujen materiaalien kanssa samaan pesuerään. 
Vältä pesukoneen ylitäyttöä. Ahtaus saattaa aiheuttaa tekstiiliin pysyviä laskoksia. Vaatteesi eivät myöskään puhdistu kunnolla, koska ne eivät ahtaassa tilassa pääse liikkumaan riittävän väljässä vedessä.  
Käsinpesu ei ole konepesua hellävaraisempaa, joten suosittelemme aina konepesua, ellei tuotekohtaisessa pesuohjeessa toisin ilmoiteta.  
Tahrat tulisi pyrkiä poistamaan heti tuoreeltaan. Erillinen tahranpoisto tulee tehdä ennen pesua.  
Pesuaineissa suosittelemme vältettäväksi valkaisuntehosteita ja muita hapettavia aineita, kuten natriumhypokloriittia ja vetyperoksidia sisältäviä pesu- ja  valkaisuaineita. Valkoisten tekstiilien valkaisuun suosittelemme entsyymipitoisia pesuvalkaisuaineita. 
Kuivaus ja silitys 
Joidenkin tuotteidemme pesuohje ei salli rumpukuivausta. Tuotteet kyllä kestävät sen, mutta rumpukuivaus lyhentää vaatteesi käyttöikää tarpeettomasti. Jos oikaiset vaatteen heti pesun jälkeen, vältyt silittämiseltä. Mikäli silittäminen kuitenkin on tarpeen suosittelemme, että silität vaatteet nurjalta puolelta.  
Muita vinkkejä 
Tyhjennä taskut ja sulje vetoketjut ennen pesua. Jos vielä maltat kääntää vaatteesi nurinpäin ennen pesua, säilyvät sen värit raikkaina pidempään.

btob